Role Playing

Role Playing Game (RPG)

In RPG's speelt de speler een personage of karakter, de naam zegt het eigenlijk al, je speelt een rol in de game. Je bestuurt een personage in een virutele wereld. Belangrijk in dit soort games in de ontwikkeling van je personage, je bepaalt zelf hoe je karakter eruit ziet en wat hij kan. Het doel van het spel is om je karakter zo sterk mogelijk te maken, dit kan door spullen en wapens te vinden om het spel zo goed mogelijk te kunnen spelen. RPG's spelen zich meestal af in een fantasy of sciencefiction wereld.

Voorbeelden van role-playing games:

Diablo, The Elder Scrolls, Dungeons & Dragons en Pokemon

RPG's worden ook veel online gespeeld, de zogenaamde 'Massively Multiplayer Online Role Playing Games' , MMO's. Hierbij probeer je samen met andere je personages sterker te maken. Vaak gebeurt dit in de vorm van quests, je gaat dan samen met andere spelers gebieden verkennen en vijanden verslaan om zo sterker te worden. Ook staat de sociale interactie centraal in deze games.

Voorbeelden van bekende MMO's
World of Warcraft, EverQuest

The Elder Scrolls - Skyrim
the elder scrolls official site the official site for the elder scrolls series, including the elder scrolls v: skyrim. 11.11.11.
Datum toegevoegd: 2011-11-02 14:34:17
Aantal Hits: 0
Google PR: