Gamen is gezond

Games worden deze dagen regelmatig slecht in het daglicht gezet. Dankzij de media worden alle games in een hoek gedreven en geassocieerd met geweldpleging, vandalisme en moord. Nu is het zo dat de media de neiging heeft om liever spectaculaire en vaak negatieve artikelen te plaatsen. En het klopt dat er een heleboel games zijn waar mensen in vermoord worden of andere gewelddadige activiteiten moeten worden volbracht om een 'level' te halen.

Echter, wilt dit niet direct zeggen dat het afschieten van een geweer in een spelletje slecht is voor de opvoeding van een kind of het psychologische gedrag van een volwassenen.

Wij van Gamen is Goed vinden het dan ook tijd voor een positievere & frisse wind rondom de gaming berichtgeving!

Vaak vergeten mensen dat de keuzes die gemaakt worden zoals vandalisme of geweldpleging nog het meest afhangt van de persoon zelf. Haar of zijn persoonlijke status, psychologisch stabiliteit, emotionele stabiliteit en velen andere factoren komen hierbij kijken

Een aantal voorbeelden dat games spelen goed voor de gezondheid is.

Shooters spelen is goed voor de gezondheid!

Wist u dat dankzij het spelen van schiet spelletjes ook wel shooters genoemd. Een beter zicht wordt gecreëerd. Na verschillende studies binnen de universiteit in Rochester kwam zelfs gamen naar voren als het verhelpen van een lui oog. Bij verschillende games kwam het voor dat één uur game gelijk liep met 400 uur rondlopen met een ooglapje.

 

Tetris spelen is goed voor hersens activiteit en effectiviteit!

Ook al bent u niet bekend met het spelen van games, zal u vast en zeker wel bekend zijn met het spelletje genaamd: Tetris. Het spelletje dat een van de oudste, maar wel populairste game ooit is. Ook hier heeft een onderzoek plaatsgevonden. Ditmaal om de activiteit van de hersenen te meten wanneer men het betreffende spelletje speelde. Een selecte groep volwassen meiden is geselecteerd om als proefpersonen te dienen, die betreffende meiden moesten 30 minuten per dag tetris spelen over een periode van 3 maanden.

Na het onderzoek bleek dat de Tetris spelers, een betere cortex(hersen kors) hadden ontwikkeld dan de meiden die geen tetris hadden gespeeld. Er werd aangetoond in het onderzoek dat de plaatsen waar het cortex het dikste was gegooid die plaatsen waren van het plannen, visuele bewegingen maken het beter coördineren en het tactische bepalen van de juiste plaats.

 

Fysiek gamen is tegenwoordig zelfs heel goed voor de gezondheid

Sinds de introductie van de wii sport zijn mensen heel anders tegen het spelen van spelletjes gaan aankijken. Nu dat er op een leuke manier kan worden gesport is het voor kinderen, tieners en volwassenen een stuk aantrekkelijker om 30 a 60 minuten te sporten op een dag. U zet de Wii aan, kiest de gewenste sport, training of het spelletje en u kunt beginnen met zweten. Train de vetrandjes eraf door puur binnen thuis een spelletje te spelen. Dit wilt toch iedereen?

 
Maar als gamen dan zo gezond is, waar begon de negativiteit dan?