Waarom is gamen goed

Dat gamen populair is, was al een tijdje bekend. Het feit dat gamen ook goed voor je kan zijn wordt nog vaak vergeten. Gamen is meer dan alleen maar op een stoel wat knopjes indrukken dit blijkt uit recente onderzoeken waarin wordt gezegd dat gamen ook positieve effecten heeft op je lichaam.

Er zijn veel verschillende soorten games die allemaal een eigen specifieke eigenschap traint als je die games speelt. Zo zullen quiz games je brein stimuleren en zijn sport games goed voor je oog hand coördinatie. Ook vergroot het je kennis van computertechnieken wat in deze maatschappij steeds belangrijker wordt. Daarnaast is gamen ook belangrijk voor je ruimtelijk inzicht en stimuleert het je creativiteit. Doordat games steeds uitgebreider worden en er meer mogelijkheden ontstaan binnen de games worden je vaardigheden steeds meer op de proef gesteld en zullen zaken als je oog-handcoördinatie zich steeds beter ontwikkelen. Een populair voorbeeld van een game die dit stimuleert is Nintendo's Braintrainer. Door het spelen van de spelletjes krijgen je hersenen prikkels die het actiever maakt waardoor je het mentale en langetermijngeheugen traint.

Naast dat gamen goed is voor je geheugen en intelligentie kan het ook de fijne motoriek verbeteren. Met consoles zoals de PlayStation of Xbox ben je je snelheid en precisie aan het oefenen. Een chirurg uit New York gaat zelfs een uur voor dat zijn operatie begint op de Xbox spelen om zo zijn fijne motoriek te kunnen trainen.

Ook sporters hebben baat bij het spelen van games. Als een sporter een game speelt over hun sport willen ze nieuwe manieren en strategieën uitproberen. Dit vergroot je wilskracht en doorzettingsvermogen, maar bij het spelen van games vergroot je ook je reactievermogen. Doordat je in games snel op bepaalde zaken moet reageren passen je hersenen zich aan en ben je staat om in andere situaties, zoals autorijden, sneller te reageren.

Zo blijkt dus dat gamen veel meer is dan alleen tijdsverdrijf, wil je nog meer weten? Kijk dan even verder op onze site.